Vinný lístek

Podívejte se na nabídku našich vín

Rabl Blauer Zweigelt – Vinum Optimum
Alkohol: 13,5 % vol.
Zbytkový cukr: 2,9 g/l
Kyselinka: 4,80 g/l
Ročník: 2013
suché

Temně rudý Zweigelt s nezaměnitelnou vůní čerstvých třešní a višní. Vinum optimum – stáří vinic mezi 25-50 lety.

Cena: 340 Kč

TIP: skvěle se hodí ke steakům

Rabl Grüner Veltliner Löss
Alkohol: 12,3 % vol.

Zbytkový cukr: 1,0 g/l
Kyselinka: 5,80 g/l
Ročník: 2017
suché

Víno jasně zeleno-žluté barvy, které je lehce kořeněné s vyváženou chutí zeleného jablka a minerálním odrazem.

Cena: 270 Kč

TIP: výborně se hodí k hovězímu masu, mořským rybám a studeným mísám

Weißburgunder Privat Rohrhofer – barrique
Alkohol: 13,5 % vol.
Zbytkový cukr: 9,,5  g/l
Kyselinka: 5,80 g/l
Ročník: 2011
polosuché

Velmi jemné a elegantní plné víno s chutí vanilky a broskve. Držitel stříbrné medaile z největší mezinárodní výstavy vín ve Vídni z roku 2014.

Cena: 420 Kč

TIP: víno doporučujeme k rybám, drůbeži a k sýrům s bílou plísní.

Grüner Veltliner Löss – Hiedler
Alkohol: 12,0 % vol.
Zbytkový cukr: 4,10 g/l
Kyselinka: 5,40 g/l
Ročník: 2017
suché

Svěží a jemně minerální víno, které je na konci s velmi vášnivým ovocným buketem. V chuti se objevují tóny jablka a melounu.

Cena: 300 Kč

TIP: doplněk k tradiční rakouské kuchyni např. Vídeňský řízek, ryby, mořské plody a drůbež.

Rabl Riesling Terassen
Alkohol: 12,0 % vol.
Zbytkový cukr: 5,0 g/l
Kyselinka: 6,0 g/l
Ročník: 2017
suché

Jasné zeleno-žluté víno s diskrétní a svěží květinovou chutí.

Cena: 340 Kč

TIP: víno vhodné k pokrmům z chřestu, ale také studeným předkrmům a drůbeži

Rabl Rivaner (Müller Thurgau)
Alkohol: 12,0 % vol.
Zbytkový cukr: 5,0 g/l
Kyselinka: 6,0 g/l
Ročník: 2017
suché

Víno se světlou zeleno-žlutou barvou je lehce kořeněné s ovocnou chutí po peckovinách.

Cena: 300 Kč

TIP: výborné k salátům, lehkým jídlům, rybám a mořským plodům

Grüner Veltliner Weinhimmel
Alkohol: 12,0 % vol.
Zbytkový cukr: 1,0 g/l
Kyselinka: 3,0 g/l
Ročník: 2017
suché

Svěží a jemně kořeněné veltlínské zelené s příchuťí zelené blumy. 

Cena: 300 Kč

TIP: víno vhodné drůbežímu masu, sýrům a obloženým talířům

Grüner Veltliner Terrassen Jurtschitsch
Alkohol: 12,5 % vol.
Zbytkový cukr: 1,0 g/l
Kyselinka: 5,6 g/l
Ročník: 2017
suché

Víno se žlutým zabarvením a zelenými reflexy s vůní čerstvých jablek a citrusových plodů.

Cena: 300 Kč

TIP: nejlépe si ho vychutnáte s telecím a vepřovým masem, rybím pokrmům a chřestu

Zweigeltrebe Rose Rabl
Alkohol: 12,0 % vol.
Zbytkový cukr: 3,8 g/l
Kyselinka: 6,1 g/l
Ročník: 2017
suché

Velmi lehké víno v barvě čerstvě oloupané červené cibule s chutí po lesních plodech (maliny a lesní jahody).

Cena: 300 Kč

TIP: skvělé víno k dezertům a lehkým salátům

Riesling Winzer Krems
Alkohol: 13,0 % vol.
Zbytkový cukr: 3,2 g/l
Kyselinka: 5,0 g/l
Ročník: 2017
suché

Víno s třpytivě zeleno-žlutou barvou a květinovou vůní. Buket je kořeněný s jemnými tóny broskví, hrušek a meruněk.

Cena: 340 Kč

TIP:  víno je zajímavé kombinovat s uzeným masem, vepřovým masem a tvrdým sýrem